Sunday, 2 November 2014

Πανεπιστημιακές Πραγματικότητες - Το χόρτο

Εν παντού! Σε τεράστια ποσότητα! Ποφυσά σου το ο ένας, ποφυσά σου το ο άλλος. Απλά, ΠΑΝΤΟΥΥΥ!!


Πριν να έρτω Αγγλία δεν είχα δει ποτέ μου χόρτο, ή κάποιον να το καπνίζει, ή κάποιον μαστουρωμένον επειδή το εκάπνισεν. Για εμένα το χόρτο ήταν ένα πολύ μα πολύ κακό πράγμα, φτου φτου μακρυά. Βεβαια οι παρέες μου δεν είναι και πολύ της φάσης "πίνω μπάφους και παίζω προ". Αλλά γενικά ναι, τίποτε. Καμία σχέση απολύτως.Ναι, είμαι που τζίνα τα φλορούθκια.


Δακάτω όμως, η κατάσταση εν υπερβολική. Οι πλείστοι έχουν δοκιμάσει, και οι πλείστοι που τους πλείστους είναι και casual users. Ο Τζον μου είχεν πει ότι στην Αγγλία έτσι ένει, ότι εν πάρα πολλά νόρμαλ και πως και ο ίδιος εδοκίμασεν θκυο φορές αλλά δεν του άρεσεν η εμπειρία. Η πρώτη φορά που είδα χόρτο ήταν δαμέ, μες το freshers week. Είχα πάει πάνω στα παιθκιά (ποστ για τούτους soon to follow) κατά το απογευμα πριν να ερκέψει το pre-drinking. Πας το τραπέζι της κουζίνας, ήταν ξαπόλυτο ένα σακκουλούιν με θκιο ξεραμένα μπουμπούκια ή όπως αλλιώς λέγονται. Γεμάτη απορία, πιάνω το σακκούλιν, εν είχα ξαναδεί ποττέ μου έτσι πράμαν (ήξερα μόνο την τριμμένη μορφή), φέρνω το κοντά να το μυρίσω - εξαφνιάστικα με την δυνατή την μυρωθκιά.

"Τί εν τούτο?" ρωτώ τέλια αθώα, Η απορία μου ήταν τόσο "εξωπραγματική" που έκαμεν τους τρεις εγγλέζους να σταματήσουν την fifa τους και να γυρίσουν πάνω μου.


Χωρίς περιπαίξιμον ενόμιζα ότι ήταν ένα είδος μπαχαρικού ή κανένα φκιόρον που ανάφκεις για να φέφκει τα κουνούπια/κατσαρίδες/λοιπά έντομα.

"Εν χόρτο, μα εν εξαναείδες μαριχουάνα?"

Ανακρίνουμε λιον και μεινισκουντε τα με την απάντηση μου πως 'δεν έχω ξαναδεί, δεν ξέρω κανένα που να καπνίζει χόρτο'. Λαλώ τους πως δακάτω στην Κύπρο εν νεν και τόσο popular - απ'ότι έχω ακούσει εν πανάκριβο και αν έχει κανένας που το κάμνει, κάμνει το καμιά νύχτα με τους παρέες του που εν να φκουν έξω να διασκεδάσουν. Όι casual καθημερινή χρήση όπως τουτους δαπάνω. Μετά πιάνουμε που κοντά-κοντά και ρωτουν με αν θέλω να δοκιμάσω.

Το λοιπόν, τώρα να εξηγηθούμεν... Black Cat on Weed

Δεν είμαι εναντίων της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Αντιθέτως, πιστεύω ότι αρκετά καλά φκαίνουν που τούτη την κουβέντα. Για παράδειγμα:
 1. Μειώνουνται τα έξοδα της κυβέρνησης στις ποινικές διώξης για ένα ναρκωτικό που είναι αναλόγως άκακο που τα υπόλοιπα
 2. Εν άκακο γιατί ο μαστουρωμένος αν πει και μαστουρώσει άλλη όρεξη δεν έχει παρά να κάθεται πας τον καναπέ, να θωρεί το Animal Channel με τα λιοντάρια που γαμιούνται και τρωών αντιλόπες, και να καταβροχθίζουν Doritos. Εν θα δεις το μαστούρα να σου κάμνει εμετούς ή να κατουρά πας το πεζοδρόμιο (αλκοόλ) ή να παουρίζει όπως τον πελλόν μες τους δρόμους και να παρενοχλεί τους περαστικούς (αλκοόλ) ή να ξεκινά μπουνιο-καφκάες μες το κλαμπ (αλκοόλ) ή να δέρνει την γενέκα του (αλκοόλ) ή να πιάνει το αυτοκίνητο και να πιένει με 180 μες την κατοικημένη περιοχή (αλκοόλ) επειδή ο μαστούρης εν έχει όρεξη να ταράξει ή να πιένει νοσοκομίο που δηλητηρίαση (αλκοόλ) να πεθαίνει επειδή έλυσεν το συκώτι του (αλκοόλ). Όπως και να το πάρεις ο μαστούρης εν πολλά πιο άκακος που τον μεθυσμένο. Ο μαστούρης όταν εν να μαστουρώσει εν κάπως "αααχ, και θέλω έτσι να χαλαρώσω λίον", ο μπεκρής όταν θέλει να γινεί πίττα εν επειδή "let's get fucked and fuck everything up!"
 3. Είμαι υπερβολικά υπέρ της φαρμακευτικής μαριχουάνας - έχω δει τι σωτηρία φέρνει.
 4. Με την νομιμοποίηση φέφκεις τον έλεγχο που τα καρτέλς και τους εμπόρους, η μαριχουάνα ελέγχεται και εν πιο ασφαλής προς τους χρήστες.
 5. Βοηθάς την οικονομία λατινοαμερικάνικων χωρών. Τα λεφτά δεν θα πιένουν πιο σε παράνομους εμπόρους αλλά στις κυβερνήσεις. Εν και παράξενο το ότι για τους πιο πάνω αναφερόμενους λόγους η Ουρουγουάη έχει που πρόπερσι που ενομιμοποίησεν όλα τα στάδια μαριχουάνας - που την παραγωγή ως και την κατανάλωση.
Νιώθω πως το νομικό σύστημα κάθεται και διά τόσην έμφαση πας την μαριχουάνα σε αντίθεση με χειρότερα "ναρκωτικά" όπως το αλκοόλ που προκαλεί τόσους και τόσους θανάτους κάθε χρόνο. Δεν είμαι υπερ της απαγόρευσης του αλκοόλ επειδή it's simply impossible now και η ιστορία έμαθεν μας θκιο και πέντε πράματα (κούχου κούχου καπόνε). Γενικά όμως, η απάντηση και στην πιο πάνω ερώτηση αν θα δοκίμαζα, είναι "Μόνο όταν είναι νόμιμη". Εν δικηγόρος που μάχουμαι να γινώ, αν δεν ξέρω να σέβουμαι τους νόμους τι στο δαίμονα το σπουδάζω το μάθημα?! Ναι, στο Άμστερνταμ σίουρα, τζιαμέ εν τζαι ελεγχόμενο - ξέρεις τί πέρνεις.

Όποτε με ρωτουν, διώ τους τούτην την μικρή διάλεξη και πάντα πιάνω θκιο αντιδράσεις. Η μια εν κάπως:  
"Τι στο θκιάολο μαshεται τούτη η τζιμισμένη? Πιο ντεκαβλέ πεθαίνεις!" και ο διπλανός του ο μαστούρης κάπως "Άιστην ρε, έshι χάζιν!"

Ή
Διούν μου τζίνο το καταφατικό νεύμα φάση μαστούρικο "Ρισπέεεεεεεεκτ"

Τωρά το πρόβλημα μου με το χόρτο δαπάνω εν ως εξής... Οι γενέκες και το χόρτο!
Εν απίστευτο πόσες insecure κοπελούες υπάρχουν! Που για να τραβήσουν την προσοχή των αρσενικών νιώθουν πως πρέπει να το παίζουν τέλια τσουλέ! Μα να τις θωρείς α! Κάμνουν ούλες όπως τις πελλές για το χόρτο μπροστά στους άντρες.

Και "ααααχ μα λατρεύω την μυρωθκιά τουυυυυυ", μα τι αααχ ρα σιχτιροκαυλωμένη, σιγά την μυρωθκιαν, κάφκει τα ρουθουνια σου. Και "Ούφου εν μπορώ, θέλω χόρτο! Θέλω χόρτο!! Εν μπορώωω, χρειάζουμαι τοοοο", newsflash κορού, η μαριχουάνα δεν είναι addictive. Παρέτα να το παίζεις και πολλά κουλ και alternative. Φκάλε το σκουφήν με το μοτίφ φύλλων μαριχουάνας και κάψε το crop top σου που το Tally Weijl που γράφει 'Smoke weed everyday'. Αν το μόνο πράμα που τούτες νιώθουν ότι έχουν να νιώθουν περηφανές είναι το ότι είναι μαστούρες τότε i pity them, i pity them so much.

Και άτε να πεις, λιον χόρτο θέλει η κορούα, σιγά το πρόβλημα, να χαλαρώσει θέλει. Κι εγώ έτσι ενόμιζα στην αρκή όσπου εκατάλαβα ότι έχουν IQ κολοκασιού. Ένα που τα πιο βασικά πράματα που μαθαίνεις πριν πάεις πανεπιστήμιο είναι ποττέ να μεν σμίγεις χόρτο και αλκοόλ. It fucks you up. Και ως τωρά, που τα αγόρια, εν είδα κανέναν τους να την κάμνει την μαλακία αλλά οι θυλητζιές πιιιιιιι. Παναΐα μου πιον! Εν καταλάβω γιατί κάποιες κοπέλλες νιώθουν ότι πρέπει να κάμουν τον εαυτό τους χώμα για να τους τζίσει αρσενικός. Εν τόσο εύκολο να γαμήσεις στο πανεπιστήμιο, ειδικά άμαν είσαι κορούα average and above looking. Και ακόμα και αν δεν είσαι, μες την σκοτεινιά του κλαμπ το 3 γίνεται τουλάχιστον 6. Ούτε ποτό χρειάζεται μια γενέκα, ούτε χόρτο, ούτε MDMA. Λίην αυτοπεποίθηση και χαμηλά standards.


12 comments:

 1. se poia poli eisai??

  Egw persi imoun birmingham... the city of cheese.

  Egw theoro to xorto san to kalo krasi... i alitheia einai.. ta panta prepei na einai me metro. Episis einai polla pareksigimeno prama.. egw kapnizw xronia tsigaro... otan edokimasa proti fora.. eipa, ma kala touto en to xorto pou kamnoun oulloi opws tous pellous?? Einai pio elafrus kapnos apo to tsigaro.. ! nai men se zalizei..alla i zali pou sou dia einai polla pio elafria kai apali ap oti to alkool..

  Kai episis oti sevese, sevete se pisw... afto isxiei gia ta panta.. Je nai, emena areski mou antis gia 2-3 ouiskia ena tsigaro... 1000 fores..

  Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brighton, land of the fabulous!!

   Με το τσιγάρο είμαι γενικά αρκετά αρνητική λόγω οικογενειακών σοβαρών προβλημάτων υγείας. Εν τζαι να καθουμαι όμως να χτίτζιο-σχολιάζω τον άλλο που επέλεξεν να καπνίσει, φτάνει να μεν το ποφισά μες τα μούτρα μου. Απλά να είμαι ειλικρινής, ναι, πέφτει τσας ο άλλος που τα μάθκια μου άμαν μάθω ότι εν καπνιστής. Εν τζαι φτάει το πλάσμα, όπως σου εξήγησα εν που προσωπική μου οικογενειακή εμπειρία.

   Πιστεύκω όμως, ότι το τσιγάρο κόφκεται εύκολα, και καλύτερα να μου λαλεό ο άλλος ότι καπνίζεις επειδή ΑΡΕΣΚΕΙ του (και το σέβουμαι απόλυτα, έτω και εγώ καταπίνω πίσσες και τρωώ τα νύχια μου - κακες συνήθειες και τουτα - , αλλά κάμνω το επειδή μου αρέσκει) και όι να μου σύρνει το τροπάριο, 'μαααα εν δύσκολο να το κόψεις' και 'δεν μπορω να το κόψωωωωω!'. Ίσσια, 'ΑΡΕΣΚΕΙ ΜΟΥ' και να μεν με αντρέπεσαι. Όπως το εσχολίασες και εσύ, όμορφα και ξεκάθαρα.

   Που χόρτο εν έχω εμπειρία ακόμα. Ίσως σε κανένα μελοντικό ποστ. Απλά εν καταλάβω τζίνους που χρησιμοποιούν το χόρτο ως identity και νιώθουν και περήφανοι τζιόλας που το πιο ενδιαφέρον πράμαν πάνω τους ένει ότι καπνίζουν χόρτο.

   Delete
  2. sumfwnoume

   Brighton! Den epia toso notia akoma... to pio south pou eftasa einai Bristol! South west gia tin akribeia..alla exw akousei ta kalutera gia Brighton... mexri sxolio tupou "thimizei elliniko nisi!!" haha.. enjoy to brighton..

   Egw genika eimai fan tou Borra.. genika pou panw pou ton potamo.. ;-)

   Maria

   Delete
  3. Simfonoume oti tzie go thoro tous me miso mati aman o allos - alli kapnizi .

   Episis en anteho tin mirothkia tou tsiarou

   tziai den mporo na kontepso se geneka pou vromozola tsiaro

   Htitzion!

   Delete
 2. Agapiti mou

  Osa eperiegrapses en oulla arnitika

  Nai tziai oi mono. Katastrefi tziai ta egefalika sou kittari ( opos tizia to tsiaro ) kai dimiourgi kai alla polla problimata.

  Gia pio logo kati toso kako kai haraktirizi anthropous parakmis na to kamoume nomimo?
  Kani na ehoume tous gerimous tous tsiartzies pou oute ton eafto tous en skeftounte an tha pian karkino , na baloume tzi allo mpela?
  Opios mpleki me horto as to praksi ehontoas ip opsin oti kapia stigmi en antimetopisi kai ton nomo.

  Y.G. Ime polla ipers tis IATRIKIS hrisis tou hortou pou DEN EN to idio prama oso afora tin pigi kalliergias.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Χωρίς παρεξήγηση αλλά, άποψη σου.

   Εγώ θωρώ που πάει η νέα γενιά, και η νέα γενιά αρέσκει της να "κυλιέται μες τα γρασσίθκια". Και οι πολιτικοί που εν τωρά, μπορεί να εν against it αλλά περίμενε 15 χρόνια, που εν να περάσει η δύναμη στους πολιτικούς της γενιάς μου, και τζιαμέ, ούλοι εν ναν υπέρ του επειδή πολύ απλά ούλοι εδοκιμάσαν το και άρεσεν τους. Μα ήντα που λαλώ περίμενε δέκα χρόνια, δε τωρά! Ο Ομπάμα που δημοσίως επαραδέχθηκεν ότι ήταν casual χρήστης μαριχουάνας στο πανεπιστήμιο. Ο κόσμος προς τζιαμέ πάει.
   Ως τωρά, όποιον ερώτησα στο πανεπιστήμιο έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του μαριχουάνα. Δαμέ στατιστικές στην Αγγλία λαλούν ότι περίπου 40% των τελειόφοιτων λυκείου έχουν παραδεχτεί ότι εκαπνίσαν μαριχουάνα τουλάχιστον μιά φορα και στα πανεπιστήμια ο αριθμός πάει ακόμα πιο πάνω.

   Προσωπικά εγώ είμαι εναντίων του τσιγάρου και του αλκοόλ, και πιστεύω ότι η μαριχουάνα (όπως έχει αποδειχθεί και σε τόσες έρευνες) είναι λιγότερο επικίνδυνη στην υγεία και στο addiction,

   Δεν θέλω να είμα επιθετική, δεν είμαι καν χρήστης για να έχω και δυνατή άποψη υπερ της νομιμοποίησης. Απλά όπως τα βλέπω, προς τζιαμέ πάμεν επειδή έτσι εν η γενιά μου τωρά, μαστούρες.

   Και για τα εγκεφαλικά κύτταρα, δαμέ έχει τόσα πράματα που μου λιώνουν τον εγκέφαλο μου - το να στιλώνομαι μπροστά που εναν υπολογιστή έξι ώρες συνεχόμενες, το binge drinking, η συνεχής ροή πληροφοριών που δεξιά και αριστερά και η λίστα πάει. Το Generation Z που εν η γενιά μετά την δική μου (Milennials) εκάτσαν τέλια πάνω - παρντόν τα γαλλικά μου.

   Delete
  2. Men sigheis agapiti mou ta mila me ta portokalia
   DEN sou lliostefki ta egefalika sou o ipologistis.Milo sovara oti to horto opos KAI to tsigaro mionoun ton dikti noimosinin t anthropou.

   To thema DEN ine i nea genia mpla mpla mpla.To thema ine VASI EPISTOMONIKON EREVNON an aksizi ton kopo n apopinikopiithi to horto opoy tpt en prosferi para mono mastoura.

   ime pano kato tis idias genias mazi sou tziia den tolmo na kamo etsi prama dioti ine san na ipotimo ton eafto mou
   Pos en dinaton na valo mesa mou ton karkino KAI NA TON PIERONO POY PANO?
   Dame kamnoume oti en dinaton gia na ehoume mia alpha piotita zois kai emis pame piso piso?

   Me tin idia logiki pou esi to leis , eprepe ,afou ipirkse mia eksarsi tou tsiarou stis proigoumenes genies , na men gini kamia prospathia apagorefsis tou se dim . horous.
   KAI OMOS AKRIVOS TO ANTITHETO EGINE.
   Giati?
   Dioti i epistimi edikse to dromo.

   Y.G. Idika gia tis ginekes an den thelis sta 30 sou na dihnis 36 kai sta 40 sou 50 , tote apla mine makria pou ousies

   Delete
 3. Episis prosehe dioti en tzien anagi n anapneis ton kapno.
  En kapnizis pou en kapnizis ennen anagi na klironomis oulla t arnitika meso kapnou

  ReplyDelete
  Replies
  1. OMG! Πρέπει να σου πω τι έγινεν τις προάλες (είσαι η/ο πουπάνω εννεν?). Εκάμναν πάρτυ οι πουπάνω, ήταν τα γενέθλια κάποιου που τζίνους. Πάω και εγώ να του πω ένα Happy Birthday και θωρώ τζιαμέ είχεν κάτι πολύ ωραία brownies. Έφκαλα τα φωτογραφία μαζίν με την τούρτα και έβαλα τα στο instagram (είμαι #foodporn tag abuser). Στέλνει μου αμέσως μύνημα ο Τζον, "ΜΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΑ BROWNIES!!!!!". Και όντως, όταν ερώτησα την κορού αν εν φτιαγμένα *wink wink* είπεν μου ναι. Ευτυχώς δηλαδή!!! Παναΐα μου, ενα brownie ηταν να φάω και ένας θέος ήταν να ήξερε τι ήταν να επάθαινα τζίνη την νύχτα.

   Delete
  2. nai o idios ime kai efharisto gia to post sou!

   Delete
 4. anonymous... ta egkefalika sou kuttara kafkounte k ama povlakonese pas tin tileorasi...

  k to tsiaro den prokalei karkino...en to agxos pou prokalei ton karkino. End of story. Je ta kausaeria kai oi skones pou anapneeis oulli mera opws episis kai to nero pou pineis pou ti fountana sou tosa xronia..

  Cup of tea, thelw na s stilw ena email, ena teuxos periodikou pou en na se endiaferei. An theleis kamneis to post k dame. Pou mporo na to stilw?

  ReplyDelete
  Replies
  1. O idios anonimos ime alla tha kamo sobari sizitisi kai den tha lalo oti theli n akoui o kathenas.

   Pios sou ipe oti kafkounte ta egefalika ama thoris tileorasi?

   2o. Ti idous tileorasi?

   3o. Gia to tsiaro oti den prokali karkino MALLON lalis to gia na t akousis esi.

   4o. Ta kafsaeria ine logos gia ....na men valis alla mesa sou.

   5o. Ta alla p anaferis ine logia pariorkas..Ok men piis nero! Toson apla

   Delete