Tuesday, 31 March 2015

Black Cat on Depression

2014-15, ετών 19. Η χειρότερη χρονολογία της ζωής μου μέχρι τώρα. Ένας ολόκληρος χρόνος της ζωής μου gone to waste. Πρώτη φορά ένιωσα να πνίγουμε στο βούρκο της απελπισίας και κατάθλιψης τόσο πολύ. Οι μέρες μου κυμαίνονται σε απόλυτα αυτοκτονικές, σε νάρκης φάσης 16/24 ώρες την ημέρα και σε μέρες που απλά πρέπει να προσποιηθώ ότι είμαι χαρούμενη.

Ήξερα το ότι το πανεπιστήμιο και η πανεπιστημιακή ζωή δεν κάθεται σε όλους αλλά δεν το επερίμενα να ήταν τόσο απαίσια για εμένα.

Μένω σε ένα διαμέρισμα όπου όλοι μισούνε τον έναν τον άλλον και καμία κουβέντα δεν ανταλλάσσεται και η κουζίνα πάντα βρωμάει.

Κάνω ένα course όπου δεν δίνει καμία ευκερία συμμετοχής και κοινωνικοποίησης μεταξύ μαθητών επειδή ο ένας θέλει να φάει τον άλλον.

Έμε μες σε ένα πανεπιστήμιο γεμάτο με αναρχοκούμμουνους και ψευτο-φεμινολίμπεραλς που σε κριτικάρουν για τα πάντα, και όπου τα societies, τα μόνα events που κάνουν είναι social gatherings στο αντίστοιχο του Zoo Club κάτω στο Brighton.

Είμαι σε μία πόλη γεμάτο με δήθεν-μποέμ αρτιστικ χαρακτήρες όπου τα studios μιάζουν με δωμάτιο σωφρονιστικού άσυλου και κοστίζουν σαμπώς και είναι βίλλα στα Λατσιά.

Είμαι μες σε μία κοινωνία οπου το να είσαι σε σοβαρη σχέση στην ηλικία μου θεωρείται αναπηρεία στην ικανότητα σου και στις ευκερίες του να κοινωνικοποιηθείς.

Είμαι σε μία σχέση όπου νιώθω να απομακρύνωμαι (ή αυτός να απομακρύνεται από εμένα), μία σχέση όπου καταβάθος φταίω για το γεγονός ότι είμαι μόνη μου σε αυτή την σκατοχώρα, σε αυτό το σκατοπανεπιστήμιο χωρίς καμία παρέα ή φίλους. Είμαι σε μία σχέση όπου νιώθω ανικανοποίητη και όμως τόσο απελπιστικά εξαρτώμενη.

.......

Εβαρέθηκα την μοναξιά. Εβαρέθηκα να κοιμάμε τρία-τέταρτα της ζωής μου και να κάνω τρία μπάνια την ημέρα επειδή δεν έχω τίποτε άλλο να κάμω. Εβαρέθηκα να στέκουμε στον σταθμο του τρένου, να θωρώ τις ράγες και να το ακούω να πλησιάζει και μέσα μου να παρακαλώ κάποιος να με κουντήσει... Εβαρέθηκα να Ζω έτσι...

4 comments:

 1. ρε ριλάξ, έτσι είναι οι σπουδές, κρίμα που δεν βρήκες κανένα να ταιριάσεις, ούτε γω είχα βρει αμέσως.

  εν έχει καθόλου ακτίβιτις να καμεις; το θέμα που θέλω να καταλάβεις είναι ότι έχεις την ευκαιρεία να είσαι στην Αγγλία. Γιατί κοιμάσε;Να γυρίζεις, μόνη σου? μόνη σου!

  σε προσκαλώ να ολοκληρώσεις αυτή τη λίστα:

  http://www.anglotopia.net/anglophilia/top-16-best-castles-in-england/

  επίσης δεν σε αναγνωρίζω, είσαι εσύ η Κατ? Που είσαι δυνατή και έξυπνη? Πάρε τον χρόνο ζου ζήσε τα μελαγχολικα σου αλλά μην παραδοθείς! είσαι εκεί για λίγο, ξερω φαίνεται τωρά πολλής καιρός αλλά δεν είναι.

  ReplyDelete
 2. Καλά δεν κατάλαβα...πρέπει να κοιμάσαι δεξιά και αριστερά για να κοινονικοποιηθείς; Βρες πράματα που σε ενδιαφέρουν όπως λέει και η Βεατρίκη.

  Αυτό με τον ανταγωνισμό είναι αναπόφευκτο σε πολλά πανεπιστήμια, εγώ να δεις τι είδαν τα μάτια μου στο πρώτο μου πτυχίο.

  Για τη σχέση σίγουρα η απόσταση δεν βοηθά.Ούτε ότι ίσως μπορεί να την θεωρείς το μόνο πράμα που σου δίνει ασφάλεια και ευχαρίστηση..'Οταν νιώσεις καλύτερα, βλέπεις και κάνεις αναλόγως.

  Μην τα βλέπεις μαύρα, μια φάση είναι και τούτη που θα περάσει. Έρχεται πακέτο πολλές φορές με το να σπουδάζεις έξω από την Κύπρο. Σκέφτηκες να ζούσες όλη σου τη ζωή εδώ, χωρίς να δεις ή να μάθεις κάτι άλλο;

  ReplyDelete
 3. oh my god!! Οι σπουδές ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωης μου τζαι θα διούσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα τζαι 10 χρόνια που τη ζωή μου για να ξαναζούσα τα χρόνια που εσπούδαζα(επίσης αγγλία τα πρώτα τρια). Πριν πάω για σπουδές ήμουν πολλά πολλά αντικοινωνική τζαι παράξενη όμως πηγαίνοντας σε μια άλλη χώρα τέλεια μόνη μου έκαμεν με να καταλάβω οτι πρέπει να προσπαθήσω για να κερδίσω τους άλλους. Εν μπορώ να μετρήσω πόοοσες φορές επία σε πάρτυ μόνη μου για να γνωρίσω κόσμο. Εγώ προσωπικά εκατέληξα να χωρίσω που μια πολλά σοβαρή σχέση γιατί εν επρόκειτο να θυσιάσω τα καλύτερα μου χρόνια τζαι την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους από άλλες χώρες/κουλτούρες για μια σχέση όσο τέλεια τζαι να ήταν. Οπόταν ναι το οτι έσιεις σχέση εν άσιημο τζαι πέρνει σε πίσω. Ελπίζω επίσης να μεν εκλίκκωσες με κυπραίους επειδή τότε no wonder γιατί έχεις κατάθλιψη. SEIZE THE DAY, PARTY HARD AND GET DRUNK.

  ReplyDelete
 4. Κορού μου διαβάζοντας σε ήταν αν σου πω εννα σε δέρω κλπ κλπ να ρτω να σου δώσω δκυο βιζινόπατσους κλπ κλπ, ΑΛΛΑ δεν θα το κάμω. Θα σου σύστηνα ότι λεν οι κορούδες πιο πάνω πλας επειδή με ανυσηχείς λλίο (ειδικά με τα τελέυταία που λες) να βρεις κάποιο πιο μεγάλο σου ηλικιακά, μάμμα, παπά, θεία, μεγάλη ξάδερφη κλπ ή και ειδικό και να του μιλήσεις για αυτά που νιώθεις. Θα βοηθηθείς σίγουρα. Πάντα να θυμάσαι όμως ότι η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από εσένα σε μεγάλο βαθμό. Άμα το αναγνωρίσεις/πιστοποιήσεις/πιστέψεις κλπ θα το φτιάξεις είμαι σίγουρη.

  Αν θέλεις να μιλήσεις με κάποιο έστω και που chat amadruada@gmail.com, just saying, xx

  ReplyDelete